ΝΕΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Νέα προσπάθεια επίλυσης στο πρόβλημα της λειψυδρίας οικισμών των Δημοτικών Ενοτήτων Κολυμβαρίου και Βουκολιών του δήμου Πλατανιά αναμένεται να δοθεί με την έγκριση της χρηματοδότησης ποσού 245.520€ «Ενίσχυση των αποθεμάτων νερού, για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας σε οικισμούς, του Δήμου Πλατανιά» προερχόμενη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α βάσει της χρηματοδότησης αποσκοπούν στην επαύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας ύδατος και στην ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης, ώστε να εξασφαλίζεται επάρκεια στην υδροδότηση σε περιόδους λειψυδρίας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Ευτύχης Γ. Μαυρογένης «απώτερος σκοπός του έργου είναι η αξιοπιστία και η ασφάλεια που παρέχουμε ως τουριστικός προορισμός στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των τοπικών πληθυσμών που υδροδοτεί η ΔΕΥΑΒΑ και η εξάλειψη των φαινομένων της λειψυδρίας των ΔΕ Κολυμβαρίου και Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ο δήμος Πλατανιά και η ΔΕΥΑΒΑ προσπαθούν αταλάντευτα να επιλύουν στοχευμένα  και μακροπρόθεσμα τα θέματα ύδρευσης των δημοτών μας».

Πιο συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την εγκατάσταση μεταλλικών, υπέργειων δεξαμενών, κυκλικής διατομής, κλειστού τύπου, στεγανές και κατάλληλες για την αποθήκευση πόσιμου ύδατος στις περιοχές:

  1. Δ.Ε. Βουκολιών στο ταχυδιυλιστήριο της Άνω Κεφάλας: προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος 500m³
  2. Τ.Κ. Πολεμαρχίου της Δ.Ε. Βουκολιών: προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος 600m³
  3. Τ.Κ. Γαβαλομουρίου της Δ.Ε. Βουκολιών: προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος 150m³
  4. Τ.Κ. Σπηλιάς της Δ.Ε. Κολυμβαρίου: προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος 100m³.

Το έργο συμπληρώνεται με την προμήθεια συνολικού ποσού 32.000€,  από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΒΑ, αγωγών πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς (HDPE).

 

                                                                                                                                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου