ΈΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ, ΚΑΡΑΝΟΥ, ΟΡΘΟΥΝΙ, ΛΑΚΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ

ΈΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ, ΚΑΡΑΝΟΥ, ΟΡΘΟΥΝΙ, ΛΑΚΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ

Περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης καταστροφών αλλά και νέα έργα ύδρευσης, επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχη Μαυρογένη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Στέλιου Δημητρογιαννάκη και κ. Γιώργου Καλαϊτζάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πλατανιά κ. Πέτρου Μαρινάκη, του Προέδρου της Κοινότητας Καράνου κ. Μύρωνα Φραγκιαδάκη και του Αιδεσιμότατου Λάκκων Παπα-Στυλιανού.
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι το έργο του αγωγού Σκορδαλού-Λάκκοι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ το έργο κατασκευής του νέου αγωγού Φουρνές – Αλικιανός βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή του.
Επιπλέον το έργο αποκατάστασης της γεώτρησης Σκορδαλού, καθώς και της σύνδεσής του με το υδροδοτικό σύστημα της περιοχής είναι σε εξέλιξη και ακολουθεί, το επόμενο διάστημα, το έργο Καράνου – Ορθούνι, με την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω εκτελούμενων έργων και αυτών που πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, ανέρχεται στο ύψος των 4.000.000€ περίπου.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων εξασφαλίζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό η παροχή πόσιμου ύδατος μέσα από ασφαλή δίκτυα σε μεγάλο αριθμό κοινοτήτων της Δ.Ε Μουσούρων, που ταλαιπωρούνταν για χρόνια από το φαινόμενο της λειψυδρίας. Παράλληλα ο Δήμος Πλατανιά, συνεχίζοντας τα έργα αποκατάστασης καταστροφών, προβαίνει σε νέες ασφαλτοστρώσεις στην Κοινότητα Σκορδαλού. Πιο συγκεκριμένα, αποκαθίσταται η οδοποιία στον δρόμο που συνδέει τον οικισμό με την επαρχιακή οδό, στα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα αντιστήριξης των πρανών και στα τμήματα διέλευσης του νέου αγωγού της ΔΕΥΑΒΑ.