ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 η σύμβαση κατασκευής μίας νέας δεξαμενής συνολικού όγκου 1.000m3 στην περιοχή των Πλακαλώνων και του διασυνδετήριου αγωγού μήκους 400 μέτρων με τον υφιστάμενο αγωγό Κολενίου – Κολυμβαρίου.

Η σύμβαση αυτή εντάσσεται στο έργο «Συμπληρωματικές υποδομές ύδρευσης στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά (χρηματοδοτούμενο από τους πόρους της ΣΑΕ 076 Αρ.Αποφ.29035/02-02-2022)». Η βασική αυτή υποδομή θωρακίζει το παραλιακό μέτωπο του Κολυμβαρίου και ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ενδοχώρα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης «Η περιοχή του τέως Δήμου Κολυμβαρίου εξοπλίζεται από μία βασική υποδομή που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα λειψυδρίας. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, σε συνδυασμό με τον Ροδωπιανό αγωγό τον οποίο έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» επιλύει μακροπρόθεσμα και συνολικά το θέμα της υδροδότησης του τέως Δήμου Κολυμβαρίου. Οι προσπάθειες του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ είναι διαρκείς και χωρίς όρια χάριν των Δημοτών και των αναγκών τους. Ευχαριστούμε δημόσια την Τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΒΑ για την συγκρότηση του φακέλου υποβολής και την ταχύτατη διεκπεραίωση του».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι συνοδό του έργου που είχε εκτελεστεί για τη δημιουργία νέου αγωγού από το Κολένι έως το Κολυμβάρι ώστε να έχουμε ένα νέο δίκτυο μεταφοράς νερού με τη δημιουργία ενδιάμεσα μιας νέας δεξαμενής. Έτσι, αφενός επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους -λόγω μείωσης των αντλήσεων- και αφετέρου η καλύτερη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης νερού. Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί η ΔΕΥΑΒΑ».

Τέλος, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ όσο και ο Δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησαν τη βουλεύτρια Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη χάρη στην παρέμβαση της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ώριμης μελέτης του έργου.