ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΔΕΥΑΒΑ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΥΑΒΑ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου), η ΔΕΥΑΒΑ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ για ανάληψη δράσεων εντός του 2023 που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πλαστική ρύπανση με θέμα: «Κλείνοντας τη βρύση: Πώς ο κόσμος μπορεί να τερματίσει την πλαστική ρύπανση και να δημιουργήσει μια κυκλική οικονομία», φιλοξένησε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου τους/τις μαθητές/τριες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου και τους δασκάλους/ες τους στα γραφεία της, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά.

Τα παιδιά και τους δασκάλους τους υποδέχθηκαν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ κ. Φρίντα Αναγνωστάκη και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Κονταράκης, οι οποίοι καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές και τόνισαν  την προτεραιότητα που δίνει η ΔΕΥΑΒΑ στην ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τη σπουδαιότητα και την προστασία του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Στους μικρούς/ες επισκέπτες/τριες και τους/τις συνοδούς τους προβλήθηκε ειδική παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι του νερού από τις πηγές στις βρύσες μας» σχετικά με την προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους συνηθειών και ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για τις δραστηριότητες και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΒΑ.

Επίσης, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του αφορούσαν το ρόλο της ΔΕΥΑΒΑ στην ύδρευση, την άρδευση και τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων, τα παιδιά, συμμετείχαν βιωματικά σε ψυχοκινητικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδείχθηκε το πόσο πολύτιμο είναι το νερό, η ποιότητά του καθώς και η συμβολή της ΔΕΥΑΒΑ σε αυτό. Την παρουσίαση και τις ψυχοκινητικές και βιωματικές δραστηριότητες των παιδιών επιμελήθηκε η Ειδική Παιδαγωγός Δήμητρα Νικητοπούλου.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, η ΔΕΥΑΒΑ πρόσφερε στα παιδιά και τους δασκάλους τους, ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους στη ΔΕΥΑΒΑ και του μηνύματος για την αξία του νερού, ένα μεταλλικό παγουρίνο με το λογότυπο της επιχείρησης.

Η ΔΕΥΑΒΑ έδωσε την υπόσχεση στους μικρούς επισκέπτες της ότι θα βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια ώστε η γενιά τους να μη στερηθεί την ποιότητα και την επάρκεια του νερού.

 

Από το Γραφείο Τύπου