ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Η ΔΕΥΑΒΑ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ενημερώνουν τους Δημότες Πλατανιά ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 5 νέων δεξαμενών Πόσιμου Ύδατος συνολικού όγκου 815 κυβικών μέτρων σε περιοχές της Δ.Ε. Μουσούρων και στη ΓΛΩΣΣΑ της ΔΕ Κολυμβαρίου.

Συγκεκριμένα για την ενίσχυση του υδάτινου φορτίου τοποθετήθηκαν:

Α) νέα δεξαμενή 500 κυβικών στην περιοχή ΦΟΥΡΝΕ.

Β) νέα δεξαμενή 150 κυβικών στα ΜΕΣΚΛΑ

Γ) νέα δεξαμενή 15 κυβικών στην περιοχή ΑΣΚΟΡΔΑΛΟΥ.

Δ) νέα δεξαμενή 100 κυβικών στην περιοχή ΚΑΡΑΝΟΥ.

Ε) νέα δεξαμενή  50 κυβικών στην περιοχή ΓΛΩΣΣΑΣ.

Με την τοποθέτηση των ανωτέρω δεξαμενών και την διασύνδεση τους με το νέο δίκτυο, ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο υποδομής στο σύνολο της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει νέα δίκτυα Ύδρευσης στα Καράνου, στο Ορθούνι, στον Αλικιανό. Νέα γεώτρηση και ενίσχυση του υφιστάμενου αντλιοστασίου στα Ασκορδαλού.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους νέους αγωγούς Φουρνέ – Μεσκλά και Φουρνέ – Αλικιανού δίνουν ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, νέο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή των Μουσούρων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ  Μαυρογένης Ευτύχης, ανέφερε ότι: ‘’Εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο είτε αφορά το ΕΣΠΑ, είτε αφορά το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ύδρευσης στον Δήμο μας. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ενδοχώρα στου Δήμου Πλατανιά μας, κανένα σπίτι χωρίς εξασφαλισμένη και ασφαλή ποιότητα νερού’’.