ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ (22Α ΜΑΡΤΙΟΥ)

To 1992 η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού για να υπενθυμίζει σε όλους ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος που εξαντλείται. Επομένως, η ορθολογική και βιώσιμη χρήση του είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διασφάλιση των μελλοντικών γενεών.

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην αξία του νερού. Πράγματι, το νερό δεν συμβάλλει μόνο στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και την ευημερία, αλλά και στην κοινωνική ισότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και σε μια βιώσιμη οικονομία. Οι υπηρεσίες ύδρευσης συμβάλλουν ολιστικά στη αειφόρο ανάπτυξη διατρέχοντας τους τρεις πυλώνες της δηλ. την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Η υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον πλανήτη μας εδώ και ένα χρόνο ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αξία του νερού, ως μέσου αντιμετώπισης της συλλογικής υγειονομικής απειλής. Κι αυτό γιατί το νερό αποτελεί σημαντικό μέσο προστασίας και πρόληψης από την μετάδοση της Covid 19.

Δείτε περισσότερα: https://www.edeya.gr/2013-09-23-10-52-39/anakoinwseis/item/883-deltio-tipou-tis-edeya-gia-tin-pagosmia-imera-tou-nerou

Και προβολή Βίντεο "νερένια"