ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 και ώρα 12.30μ.μ στα γραφεία της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι η σύσκεψη των νέων υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο Μάιος-Οκτώβριος 2022, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα για τέτοιες συναντήσεις μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης και στελέχη της επιχείρησης καθώς και όλοι οι νέοι υδρονομείς.
Στη διάρκεια της ανταλλαγής των απόψεων τονίσθηκαν τα ακόλουθα:
Η ΔΕΥΑΒΑ είναι Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά και τα μοναδικά έσοδά της είναι από την ύδρευση και την άρδευση και τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης. Με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, με μία συνετή και χρηστή διοίκηση, παράγοντας σπουδαίο έργο καθημερινά για τους Δημότες του Δήμου Πλατανιά με την προσπάθεια κάλυψης όλης της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Πλατανιά με δεκάδες γεωτρήσεις και το πανάκριβο πλέον κόστος ενέργειας (Δ.Ε.Η) και με εκατοντάδες-χιλιάδες μέτρα αγωγών, αγωνιζόμαστε ώστε η κάλυψη να είναι μόνιμη και διαρκής.
Ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου καλούνται όλοι οι καταναλωτές μας, που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες, είτε να προσέλθουν στην ΔΕΥΑΒΑ και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους είτε να αποστείλουν ηλεκτρονικά (στο email: services@deyaba.gr) σχετικό αίτημα.
Καλούμε επίσης τους καταναλωτές:
1. Να μην προβαίνουν σε αυθαίρετες συνδέσεις.
2. Να μην παραβιάζουν την σφράγιση των ρολογιών.
3. Να δηλώσουν όσα αδήλωτα υδρόμετρα έχουν.
Γίνεται γνωστό ότι όσα υδρόμετρα δεν ταυτοποιηθούν θα αφαιρεθούν μετά την 20η Μαΐου 2022. Είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των συνεπών δημοτών, όσοι εξακολουθητικά δεν πληρώνουν και δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους να προβούμε εναντίον τους σε νόμιμα μέτρα.
Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης τόνισε: «Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μας στηρίζουν την πολιτική μας αυτή. Καλούμε τους αγρότες μας με την θετική συνδρομή των υδρονομέων μας να κάνουν συνετή χρήση του νερού άρδευσης ακολουθώντας τις οδηγίες και τον σχετικό κανονισμό άρδευσης. Εμείς είμαστε μαζί με τους αγρότες έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο. Το νερό είναι δικαίωμα για όλους και οφείλουμε να το προστατεύομε».